dinsdag 5 januari 2010

Goede voonemens voor 2010?


foto: Sylvia Kohlen - Amsterdam marathon 2010

Jaargang 2 Nieuwsbrief 1

Op de eerste plaats wens ik iedereen het beste toe voor 2010. Een goede gezondheid en veel geluksgevoel zijn daarvoor onontbeerlijk.

Bij een nieuw jaar horen traditiegetrouw voornemens. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de start van een nieuw jaar. Symbolisch gezien kun je dan iets afsluiten en aan iets nieuws beginnen. De een wil stoppen met roken, de ander neemt zich voor sportiever te gaan leven en wil de marathon gaan rennen zoals de duizenden op bovenstaande foto die is gemaakt bij de start van de marathon van Amsterdam. Voor sommigen is de nieuwe start van het jaar echter géén feestje: Het leven is een sleur! Althans minimaal een deel ervan. Financieel kunnen er in deze tijd van crisis problemen ontstaan, in de relationele sfeer is het al wel eens beter geweest of het werk is routine geworden en de uitdagingen worden elders gezocht, erger nog, men valt helemaal stil. Zowel organisaties als ook de mensen die er werken zouden hier meer oog voor moeten hebben. Het lot bepaalt namelijk niet wat er met iemand gebeurt, dat bepaalt iedereen voor zich. In grotere organisaties wil er nog wel eens aandacht zijn voor deze problematiek omdat de een of andere manager de persoonlijke ontwikkelplannen wél goed gebruikt. In veel gevallen zie je echter dat mensen té lang blijven zitten, ongelukkig zijn met wat ze doen en vastroesten op hun plek en te maken krijgen met stress zonder dat er iemand aandacht aan schenkt.

Activeren, bewegen, sporten, kortweg ABS is volgens ChicManagement een ideale manier om deze stress tegen te gaan en nieuwe uitdagingen in het leven te vinden. Voel je je aangesproken doe er dan wat mee.

Maurice Kohlen, Master General Management

Geen opmerkingen:

Een reactie posten